Εορτές

Απ΄ όλα είχε η φετινή γιορτή καρναβαλιού του σχολείου μας: εκλεκτές λιχουδιές, παιχνίδι, διαγωνισμό χορού, στολής, μάσκας, καπέλου… και το πιο θαυμαστό απ΄όλα: στους διαγωνισμούς κερδίσαμε όλοι!!!

 1. Διαγωνισμός χορού

Οι μαθητές και οι μαθήτριες των Α΄ και Β΄ τάξεων παρουσίασαν στους γονείς  και στους μαθητές/τριες του σχολείου μας ένα ευφάνταστο και χαρούμενο σκετς με τον Αη-Βασίλη και τους βοηθούς του να ετοιμάζουν πυρετωδώς τα δώρα που του ζήτησαν τα παιδιά όλου του κόσμου.

Στη συνέχεια μοιράστηκαν στα παιδιά όμορφα δώρα από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων. Τέλος οι μαθητές/τριες του σχολείου μας, μαζί με τον Αη-Βασίλη – που μας επισκέφτηκε εντελώς απρόσμενα φέτος – είπαν τα κάλαντα και πρόσφεραν γούρια και χριστουγεννιάτικα στολίδια σε όλο το χωριό.

 

Για να δείτε το ΒΙΝΤΕΟ, πατήστε ΕΔΩ

 

 1. Ο Αη-Βασίλης και οι βοηθοί του
 2. Ο Αη-Βασίλης!!!!!!!!!!!!!
 3. Απίστευτο!!! Ήρθε ο Αη-Βασίλης
 1. Ο Αη-Βασίλης στα κάλαντα
 2. Κάλαντα στο χωριό

 

 

Την Παρασκευή στις 15 Νοεμβρίου έγινε στο  Πολιτιστικό Κέντρο Στενημάχου η σχολική εορτή για την επέτειο των 40 χρόνων από την εξέγερση των φοιτητών του Πολυτεχνείου, την οποία ετοίμασαν οι μαθητές και οι μαθήτριες όλων των τάξεων του σχολείου μας.

Επρόκειτο για μια διαδραστική προσέγγιση, η οποία είχε σκοπό να βοηθήσει  τα παιδιά να βιώσουν το κλίμα της εποχής, να νιώσουν κάποια από τα συναισθήματα που κυριαρχούσαν στα χρόνια της δικτατορίας και να συνειδητοποιήσουν τη σημασία του αγώνα των φοιτητών για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους.

Το κείμενο γράφτηκε από τη δασκάλα του 7ου Δ.Σ. Αλεξάνδρειας, Ηλιάνα Παναπακίδου, την οποία και ευχαριστούμε πολύ που μας έδωσε την ευκαιρία να ζήσουμε αυτή την πολύ ξεχωριστή εμπειρία!

 

Για να δείτε το ΒΙΝΤΕΟ, πατήστε ΕΔΩ

 

 

 1. Αγαπημένες ζωγραφιές
 2. Αγαπημένες ζωγραφιές
 3. Πρόβα στο Πολιτιστικό
 4. Οι άνθρωποι με τις μάσκες
 5. Μάσκες
 6. Οι άνθρωποι με τις μάσκες
 7. Οι Μάσκες σκίζουν τις ζωγραφιές
 8. Οι σκισμένες ζωγραφιές
 9. Συναισθήματα
 10. Τα αγαπημένα μου βιβλία
 11. Οι μάσκες και τα βιβλία
 12. Οι μάσκες και τα βιβλία
 13. Οι μάσκες και τα βιβλία
 14. Οι μάσκες και τα βιβλία
 15. Συναισθήματα
 16. 21 Απριλίου 1967
 17. Πολυτεχνείο 1973
 18. Δικτατορία ή αλλιώς χούντα
 19. Πέτρινα χρόνια
 20. Κανείς δε θέλει να μιλήσει...
 21. Σώπα μη μιλάς, Ασίζ Νεσίν
 22. Αρνιέμαι
 23. Πολυτεχνείο
 24. Συνθήματα
 25. Δημοκρατία! Δικαιοσύνη! Ελευθερία!
 26. Ψωμί σημαίνει...
 27. Παιδεία σημαίνει...
 28. Η φωνή του εκφωνητή
 29. Πότε θα κάμει ξαστεριά
 30. Πρόβα στο Πολιτιστικό
 31. Πότε θα κάμει ξαστεριά
 32. Πρόβα στο Πολιτιστικό
 33. Πρόβα
 34. Πρόβα στο Πολιτιστικό
 35. Πότε θα κάμει ξαστεριά
 36. Το τανκ
 37. Τα θύματα του Πολυτεχνείου
 38. Τορίλ Μαργκρίτ Ένγκελαντ
 39. Ένα το χελιδόνι
 1. Η κατάσταση στην Ελλάδα
 2. Δημοκρατία! Δικαιοσύνη! Ελευθερία!
 3. Σώπα μη μιλάς, Ασίζ Νεσίν
 4. Αρνιέμαι
 5. Πολυτεχνείο
 6. Συνθήματα
 7. Ψωμί σημαίνει...
 8. Παιδεία σημαίνει...
 9. Η φωνή του εκφωνητή
 10. Το τανκ
 11. Πότε θα κάμει ξαστεριά
 12. Πότε θα κάμει ξαστεριά
 13. Πότε θα κάμει ξαστεριά
 14. Τα θύματα του Πολυτεχνείου
 15. Τορίλ Μαργκρίτ Ένγκελαντ
 16. Ένα το χελιδόνι
 17. Πρόβα στο Πολιτιστικό
 18. Πρόβα
 19. Πρόβα στο Πολιτιστικό
 20. Πρόβα στο Πολιτιστικό

 

Την Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου 2013 το σχολείο μας γιόρτασε την επέτειο της  28ης Οκτωβρίου 194ο. Οι μαθητές/τριες της Γ΄/Δ΄ τάξης παρουσίασαν το χρονικό του ’40, μέσα από την προβολή φωτογραφιών της εποχής και ερμήνευσαν τραγούδια  της  Σοφίας Βέμπο, ενώ οι μαθητές/τριες της  Α΄ τάξης απήγγειλαν ποιήματα.  Τέλος, όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες παρακολούθησαν την ταινία «Το Ξυπόλυτο Τάγμα«  μια αληθινή ιστορία της Κατοχής που έγινε ταινία και βραβεύτηκε το 1955 στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Εδιμβούργου.

Το καλοκαίρι έφτασε και όπως κάθε χρόνο οι μαθητές του σχολείου μας, αφού μας έδειξαν τις επιδόσεις τους στα μαθήματα όλη τη χρονιά, θέλησαν να μας δείξουν και τις ικανότητες τους στο χορό, τις αθλητικές δραστηριότητες, το τραγούδι, αλλά και τη … στιχουργική,  Να το αποτέλεσμα!

Την Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2013, πραγματοποιήθηκε η σχολική γιορτή για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821, στο πολιτιστικό κέντρο του χωριού. Οι μαθητές του σχολείου μας εντυπωσίασαν για άλλη μια φορά τους καλεσμένους μας. Με τα σκετσάκια τους ζωντάνεψαν σημαντικές στιγμές από τον απελευθερωτικό αγώνα των Ελλήνων του ’21.

Για να δείτε το ΒΙΝΤΕΟ πατήστε ΕΔΩ

 

ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΗΣ ΓΙΟΡΤΗΣ

Αχ πατρίδα μου γλυκιά - Λουκιανός

Κηλαηδόνης

Μάνα μου τα κλεφτόπουλα

Θούριος του Ρήγα – Ν. Ξυλούρης

Δέκα παλικάρια – 1970 Μ. Λοΐζος, Γ.

Νταλάρας

Το φλάμπουρο

Περήφανοι όλοι

Την Παρασκευή , στις 21 Δεκεμβρίου 2012, στις 10.οο π.μ. οι μαθητές και οι μαθήτριες του Δ.Σ. Στενημάχου παρουσίασαν στους γονείς μία  διασκευή του παραμυθιού του Ευγένιου Τριβιζά: «Φρικαντέλα, η μάγισσα που μισούσε τα κάλαντα».

Τα παιδιά υποδήθηκαν ρόλους, χόρεψαν σε ξέφρενους ρυθμούς  ροκ εντ ρολ, τσα-τσα, τάνγκο, moonwalk, αλλά και …τσάμικο, ποντιακό τικ…μπαλέτο… Τραγούδησαν παραδοσιακά και ροκ κάλαντα και με τη ζωντάνια και τον αυθορμητισμό τους κατάφεραν να μας παρασύρουν στο χαρούμενο και ξένοιαστο κόσμο τους και να μας κάνουν να νιώσουμε χαρά, αισιοδοξία  και δύναμη, που τόσο τα έχουμε ανάγκη στις μέρες μας. Ευχαριστούμε τα παιδιά και τις/τους δασκάλους τους για την πολύ όμορφη αυτή παράσταση!

Στο τέλος της γιορτής μοιράστηκαν στα παιδιά δώρα από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων. Πραγματοποιήθηκε επίσης ανταλλακτικό παζάρι χρησιμοποιημένων παιχνιδιών και βιβλίων, στο πλαίσιο της ανάδειξης νέων αξιών, όπως η  αλληλεγγύη και η συντροφικότητα.

 1. Ανταλλακτικό παζάρι
 2. Λίγο πριν τη γιορτή
 3. Στα παρασκήνια
 4. Μικροί ηθοποιοί

Για να δείτε το πρώτο βίντεο, πατήστε ΕΔΩ

Για να δείτε το δεύτερο βίντεο, πατήστε ΕΔΩ

Για να δείτε το τρίτο βίντεο, πατήστε ΕΔΩ

Για να δείτε το τέταρτο βίντεο, πατήστε ΕΔΩ

πρόσκληση – αφίσα φρικαντέλα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΟΡΤΗΣ

 

Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ

ΤΗΣ ΓΙΟΡΤΗΣ

Το φάντασμα της όπερας (Μουσική)

Rock Around The ClockElvis Presley

 

Moonwalk – Michael Jackson – Billie Jean – The FirstMoonwalk King Of Pop

Ιτιά ιτιά – Δημοτικό τραγούδι

Χορός Τικ (Ποντιακό)


O ΚΑΡΥΟΘΡΑΥΣΤΗΣ ( Μπαλέτο)

 

 

Feliz Navidad Holiday spirit dancing Cha-cha

 

Al Pacino & Gabrielle Anwar - Tango Dancing in the «Scent of a Woman»

Ροζ Πάνθηρας  ( Μουσική)

ΤΡΙΓΩΝΑ ΚΑΛΑΝΤΑ ΡΟΚ


 


 

Την Παρασκευή, στις 16 Νοεμβρίου 2012, τελέστηκε στο χώρο του σχολείου μας η γιορτή για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Οι μαθητές/τριες της Ε΄/Στ΄ τάξης παρουσίασαν το χρονικό των τριών ημερών, μέσα από αφηγήσεις, προβολές φωτογραφιών και βίντεο.

 

Για να δείτε το ΒΙΝΤΕΟ, πατήστε εδώ

 

Στη συνέχεια, οι μαθητές/τριες των τάξεων Α΄ και Β΄ παρουσίασαν ένα δραματοποιημένο παραμύθι, με θέμα τη δικτατορία και την εξέγερση των φοιτητών, διανθισμένο με προβολές βίντεο και τραγούδια από τη χορωδία του σχολείου μας.

 

Για να δείτε το ΒΙΝΤΕΟ, πατήστε εδώ

 

Την Παρασκευή, στις 26 Οκτωβρίου 2012, στις 9:30 π.μ. πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας γιορτή για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Τα παιδιά παρουσίασαν στους γονείς το χρονικό του 1940 διανθισμένο με  απαγγελίες ποιημάτων, τραγούδια, σκετς (Οι πιτσιρίκοι του Δ. Ψαθά), προβολή  φωτογραφικού υλικού, προβολή βίντεο με ντοκουμέντα από το β΄παγκόσμιο πόλεμο και αποσπάσματα ταινιών.

Η εκδήλωση για μία ακόμη φορά φανέρωσε τις ανεξάντλητες δυνατότητες των παιδιών που κάτω από μεθοδική και προσεκτική καθοδήγηση μπορούν να ξεδιπλώσουν τις ικανότητες τους και να ανακαλύψουν τον εαυτό τους μέσα από δημιουργικές δραστηριότητες.

Η μεγάλη προσέλευση των γονέων και η ενθουσιώδης ανταπόκρισή τους στην προσπάθεια των παιδιών ήταν συγκινητική.

Ένα μεγάλο «μπράβο» στους μαθητές/τριες και τους/τις δασκάλους/ες τους. που μέσα από τη συλλογική τους προσπάθεια απέδειξαν για άλλη μια φορά ότι μια σχολική γιορτή μπορεί να είναι κάτι περισσότερο από μια υποχρέωση.

Πατήστε εδώ για να δείτε το ΒΙΝΤΕΟ

 

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΓΙΟΡΤΗΣ

 

 

ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΗΣ ΓΙΟΡΤΗΣ

 

Ο εφιάλτης της Περσεφόνης  – Μάνος Χατζιδάκης

Αϊ Γαρούφαλο μου  – Ελένη Βιτάλη

Βέμπο-Βάζει ο Ντούτσε τη στολή του

Κορόιδο Μουσολίνι -  Σ. Βέμπο

Ήρωες – Μ. Δημητριάδη

 

Το Ακορντεόν – Μ. Λοΐζος

Ο Ναπολιτάνος Μάνος Λοΐζος

 

 

ΒΙΝΤΕΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ – ΤΑΙΝΙΕΣ

 

28 Οκτωβρίου 1940

 

Ο Ντούτσε αφηγείται… πώς κατέκτησε την Ελλάδα 

Ταινία του Σταμάτη Πολενάκη
Το πρώτο ελληνικό animation 1942-1945

Ο μεγάλος δικτάτορας - Charlie Chaplin (1940)

 

Την Τετάρτη, στις 13 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε στην αυλή του σχολείου μας η καλοκαιρινή αποχαιρετιστήρια γιορτή με τη συμμετοχή και των μαθητών/τριών του Νηπιαγωγείου.

Περιελάμβανε παραδοσιακούς χορούς από όλες τις τάξεις, σκετς από το νηπιαγωγείο  «Με το άλφα με το βήτα», σκετς  από τη Β’ τάξη «Παιχνίδια στο βυθό»,  αθλητικές δραστηριότητες και παιχνίδια.

Οι γονείς απόλαυσαν τους μαθητές και τις μαθήτριες μας και επιβράβευσαν με θερμά χειροκροτήματα την αξιέπαινη προσπάθειά τους.  Η γιορτή έκλεισε με πολλές ευχές από όλους για καλό καλοκαίρι.

Αντίο σχολείο!

Το σχολείο τελειώνει σε λίγες μέρες.  Πέρασα πολύ καλά και έμαθα πολλά πράματα.  Έφτασε όμως το καλοκαίρι γι αυτό είμαι πολύ χαρούμενη!

Α.Τ.     Α΄ Τάξη

Έφτασε το καλοκαίρι!  Σε λίγες μέρες τελειώνει το σχολείο.  Είμαι πολύ χαρούμενη γιατί θα είμαι πολλές ώρες με τους φίλους μου.

Ρ.Π.    Α’  Τάξη

Αγαπητό μου σχολείο θα μου λείψεις πολύ όπως και οι δασκάλες και οι δάσκαλοι,  οι συμμαθητές και οι συμμαθήτριες μου.    Θα είναι ωραία όμως το καλοκαίρι γιατί θα ξεκουράζομαι.   Θα μου λείψει ακόμη να ξυπνάω κάθε πρωί και να πηγαίνω σχολείο.    Πιστεύω η επόμενη χρονιά να είναι ωραία όπως η φετινή.   «Σας εύχομαι Καλό καλοκαίρι!»

Ε.Χ.    Γ΄ Τάξη

Το σχολείο μας σε λίγο θα κλείσει για τις καλοκαιρινές διακοπές.  Είμαι πολύ χαρούμενη, γιατί θα παίξουμε, θα κάνουμε μπάνιο στη θάλασσα και θα ταξιδέψουμε.  Όλα τα παιδιά περιμένουν πώς και πώς να κλείσουν τα σχολεία. Από την άλλη πάλι,  θα μας λείψουν τα μαθήματα, οι δάσκαλοι και πιο πολύ οι συμμαθητές μας.

Τ.Γ.    Ε΄ Τάξη

Η φετινή σχολική χρονιά ήταν όμορφη αλλά ταυτόχρονα και δύσκολη. Κάναμε ωραίες εκδηλώσεις όπως της 28ης Οκτωβρίου, των Χριστουγέννων, που νομίζω ότι ήταν η πιο όμορφη γιορτή  και της 25ης Μαρτίου. Η εκδρομή που πήγαμε στο τέλος της χρονιάς ήταν τέλεια.  Αφού κλείσουν τα σχολεία, θα γίνει και το πανηγύρι του χωριού μας, όπου περνάμε πολύ ωραία. Θα πάμε και στη θάλασσα για να ξεκουραστούμε ώστε να γυρίσουμε το φθινόπωρο με πολλές δυνάμεις για τη νέα σχολική χρονιά.

Β.Π.    Ε΄  Τάξη