Εορτές

Η φετινή χριστουγεννιάτικη γιορτή μας έγινε με συμμετοχή όλων των μαθητών/τριών του σχολείου μας. Ξεκίνησε με χριστουγεννιάτικες, παραδοσιακές μελωδίες, τις οποίες έπαιξαν και τραγούδησαν παιδιά με τα μουσικά τους όργανα, με το δικό τους ξεχωριστό τρόπο το καθένα.

Στη συνέχεια ακούσαμε τα κάλαντα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς απ΄όλα τα παιδιά.

Ακολούθησε κουκλοθέατρο στα αγγλικά, το γεράκι και το περιστέρι, επενδυμένο μουσικά με το τραγούδι imagine των Beatles, σκετς από τα μικρά παιδιά τα κεράκια και δραματοποίηση της ιστορίας της βασιλόπιτας. Με τις παρουσιάσεις τους αυτές λοιπόν, τα παιδιά μας έστειλαν και φέτος με διαφορετικούς τρόπους το μήνυμα της αγάπης, της ειρήνης, της προσφοράς, το μήνυμα των ημέρων, το μήνυμα των Χριστουγέννων!

Στη συνέχεια απολαύσαμε τα μικρά παιδιά σ’ ένα χορευτικό με το τραγούδι ο μικρός τυμπανιστής, τις μαθήτριες των μεγάλων τάξεων σε χορευτικό με το τραγούδι τρίγωνα κάλαντα και κλείσαμε τη γιορτή μας με χριστουγεννιάτικα τραγούδια.

Ήρθε και ο Αη Βασίλης όπως κάθε χρόνο, για να μας φέρει τα δώρα και στη συνέχεια τιμήσαμε τις λιχουδιές του μπουφέ που ετοίμασαν οι γονείς!!!

Και του χρόνου με υγεία!!!

Την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου, στην αίθουσα  του Πολιτιστικού Συλλόγου  Στενημάχου, το σχολείο μας γιόρτασε την επέτειο της  28ης Οκτωβρίου 1940. Μαθητές και μαθήτριες απ’ όλες τις τάξεις, παρουσίασαν το χρονικό του πολέμου, με απαγγελίες ποιημάτων προβολές και τραγούδια.

Στη φετινή χριστουγεννιάτικη γιορτή του σχολείου μας, την οποία είχαν να παρουσιάσουν οι μαθητές/τριες των Α’- Β’ τάξεων, συμμετείχαν και παιδιά των άλλων τάξεων. Έτσι λοιπόν, τα παιδιά μέσα από αυτό που είχαν αναλάβει, μας είπαν τα κάλαντα, μας διασκέδασαν χορεύοντας στους ρυθμούς του Rocking aroud the christmas tree και του Αϊ-Βασίλης πάλι θα ΄ρθει, μας έκαναν και γελάσαμε με τα καλικαντζαράκια και μας έστειλαν το μήνυμα των ημερών μέσα από την παρουσίαση μιας  συγκλονιστικής ιστορίας βασισμένης σε πραγματικά γεγονότα, της χριστουγεννιάτικης εκεχειρίας. Η χριστουγεννιάτικη εκεχειρία, παραμονή Χριστουγέννων του 1914, ήταν μια σύντομη αλλά τόσο δυνατή έκρηξη αγάπης, ανθρωπιάς και ειρήνης στην καρδιά του Μεγάλου Πολέμου

Στο τέλος μας είπαν τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα και μαζί με αυτά ήρθε κι ο Αϊ-Βασίλης για να μας φέρει τα δώρα!

Και του χρόνου!!!

Κάθε χρόνο σαν σήμερα, ο νους μας γυρίζει στο Νοέμβρη του 1973, σε όσα δραματικά εξελίχθηκαν μέσα και γύρω από το χώρο του Πολυτεχνείου. Οι μαθητές/τριες των Ε’-ΣΤ’ τάξεων μας παρουσίασαν το χρονικό της εξέγερσης, τα γεγονότα που μεσολάβησαν από την κατάληψη του Πολυτεχνείου έως την επέμβαση των στρατιωτικών δυνάμεων, διανθισμένο με απαγγελίες ποιημάτων και τραγούδια με συνοδεία κιθάρας.

Την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου, στην αίθουσα  του Πολιτιστικού Συλλόγου  Στενημάχου, το σχολείο μας γιόρτασε την επέτειο της  28ης Οκτωβρίου 194ο. Οι μαθητές/τριες των Ε’-ΣΤ΄ τάξεων παρουσίασαν το χρονικό του πολέμου, διανθισμένο με απαγγελίες ποιημάτων και  τραγούδια.

   Με μουσικοκινητική παράσταση, δραματοποιήσεις και αθλητικές εκδηλώσεις γιορτάσαμε τη λήξη της φετινής σχολικής χρονιάς. Ήταν μια χαρούμενη γιορτή με  μηνύματα κατά της βίας, υπέρ της φιλίας, της συνεργασίας, του σεβασμού της διαφορετικότητας, της ειρήνης…

 

 

Την Παρασκευή 23 Μαρτίου, στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Στενημάχου, οι μαθητές των Ε’-Στ΄τάξεων, καθώς και μαθητές από τη Δ’ τάξη, παρουσίασαν τη θεατρική παράσταση «Πορτρέτα ηρώων». Βασική ιδέα του έργου είναι η παρουσίαση της πινακοθήκης των ηρώων. Ο κάθε ήρωας αφηγείται με λίγα λόγια τη ζωή, την προσφορά και το τέλος του. Κάποιοι ήρωες αναπαριστούν μεγάλες σκηνές που έμειναν στην ιστορία  και κάποιοι άλλοι αφηγούνται μια σημαντική στιγμή της ζωής τους. Το θεατρικό συνδέεται με το μάθημα της Ιστορίας της ΣΤ΄ τάξης του Δημοτικού και αναφέρεται στην προσφορά, στο έργο και στο τέλος αρκετών ηρώων του 1821.  Βοήθησε τα παιδιά να μάθουν τη βιογραφία των ηρώων, αλλά και να διακρίνουν χαρακτηριστικά στις δράσεις τους όπως ο αλτρουισμός, η γενναιοψυχία, η μεγαλοψυχία.

 

Την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου το σχολείο μας γιόρτασε την επέτειο του “ΟΧΙ”  με μια όμορφη γιορτή, στην οποία συμμετείχαν οι μαθητές όλων των τάξεων.

Την Πέμπτη 15 Ιουνίου, στη γιορτή λήξης του σχολείου μας, κλείσαμε το πρόγραμμα Αγωγής Υγείας που εκπόνησε το σχολείο μας  με θέμα τη διατροφή, με μία πολύ ωραία δράση, στην οποία παιδιά και γονείς ανταποκρίθηκαν με χαρά και ενθουσιασμό. Τα παιδιά φόρεσαν τις ποδιές και τα σκουφάκια τους κι έπλασαν ψωμάκια  και κουλουράκια με τη βοήθεια του κ.Θέμη του αρτοποιού,  τα οποία ψήσαμε στο φούρνο του χωριού μας. Στη συνέχεια οι μικροί μαθητές/τριες τους σχολείου μας και  τα παιδιά του νηπιαγωγείου δραματοποίησαν τραγούδια σχετικά με τη διατροφή. Η γιορτή συνεχίστηκε με αθλοπαιδιές και χορευτικά που ετοίμασαν τα παιδιά με τους γυμναστές του σχολείου μας. Στο τέλος κι ενώ η ώρα είχε περάσει, παιδιά, προσκεκλημένοι και εκπαιδευτικοί, πήραμε το  δεκατιανό μας από το μπουφέ που είχαμε ετοιμάσει το πρωί.

Και τι δεν είχε ο μπουφές!!! Φρούτα, λαχανικά, γαλακτοκομικά,  χυμούς, αρτοποιήματα στην πιο υγιεινή εκδοχή τους! Κι όλα αυτά χάρη στην εθελοντική προσφορά των γονέων, τόσο σε χειροποίητα προϊόντα όσο και σε εθελοντική εργασία.  Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τον κ.Θέμη ο οποίος με περισσή διάθεση και αγάπη προς τους μαθητές διέθεσε τον πολύτιμο χρόνο του και πρόσφερε τις πρώτες ύλες και την καθοδήγηση  για τις δραστηριότητες μας, αλλά και συνέβαλε πλουσιοπάροχα με αρτοποιήματα στο δεκατιανό μας. Επίσης ευχαριστούμε πολύ κι όλους όσους πρόσφεραν, συνέβαλαν και ενίσχυσαν με διάφορα προϊόντα τον μπουφέ μας!!!

 Καλό Καλοκαίρι!!!