Επισκέψεις-Εκδρομές

Εκπαιδευτική εκδρομή

Την Παρασκευή 8 Μαρτίου το σχολείο μας, πραγματοποίησε εκπαιδευτική εκδρομή στη Νάουσα. Αρχικά, επισκεφτήκαμε τη Δημόσια Βιβλιοθήκη Νάουσας. Εκεί τα παιδιά ενημερώθηκαν για τον τρόπο λειτουργίας και δανεισμού της Βιβλιοθήκης και τις δυνατότητες που έχουν τα παιδιά και οι μεγάλοι, όταν την επισκεφθούν. Επίσης, συμμετείχαν  με πολύ ενδιαφέρον, σε μια όμορφη δράση δραματοποίησης του παραμυθιού ΄΄Ο μαύρος κότσυφας και ο άσπρος γλάρος΄΄, με στόχο την κατανόηση και τον σεβασμό στη διαφορετικότητα. Ευχαριστούμε πολύ, την υπεύθυνη της βιβλιοθήκης για την φιλοξενία της!

Στη συνέχεια επισκεφτήκαμε το παλιό εργοστάσιο κλωστοϋφαντουργίας «Βέτλανς», με την  επιβλητική καμινάδα που βρίσκεται δίπλα στο ποτάμι της Νάουσας  κι έχει μετατραπεί σε ένα σύγχρονο κέντρο πολιτισμού. Ταξιδέψαμε στην ιστορία της κλωστοϋφαντουργίας της Νάουσας, μέσα στο αστικό και φυσικό της τοπίο. Ξεναγηθήκαμε στο χώρο, είδαμε βίντεο και διαβάσαμε στο πλούσιο πληροφοριακό υλικό, για την αρχιτεκτονική και τον μηχανολογικό εξοπλισμό των εργοστασίων, την ιστορία των εταιρειών, το εργατικό δυναμικό τους και τις οικογένειες των βιομηχάνων. Ευχαριστούμε πολύ, την υπεύθυνη για τις πληροφορίες που μας έδωσε και την προθυμία της να απαντήσει σε όλες μας τις απορίες!

Τέλος, αφού κάναμε μια στάση στην παιδική χαρά για να πάρουν μια μικρή ανάσα οι μαθητές/τριες μας, επισκεφτήκαμε το εργαστήρι σοκολάτας στο φούρνο ΄΄Θανασούλη΄΄. Τα παιδιά μυήθηκαν στις εκλεκτές γεύσεις και τα μυστικά της ποιοτικής σοκολάτας, παρασκεύασαν και γεύτηκαν σοκολατένιες λιχουδιές και ξεναγήθηκαν στον υπέροχα διαμορφωμένο χώρο με το σιντριβάνι σοκολάτας. Στη συνέχεια μας οδήγησαν σε ένα πολύ όμορφο χώρο, όπου μας πρόσφεραν  ζεστή και μοσχομυρωδάτη πίτσα από το φούρνο του κ.Θανασούλη και μας ενημέρωσαν ότι ο καινούριος αυτός χώρος έχει δημιουργηθεί για ένα καινούριο project που θα ξεκινήσει το επόμενο διάστημα, σε σχέση με την υγιεινή διατροφή. Ευχαριστούμε θερμά, τον κ.Θέμη Θανασούλη, για τη ζεστή φιλοξενία του, τα γευστικότατα εδέσματα και τα δώρα έκπληξη που μοίρασε σε όλους μας και του ευχόμαστε κάθε επιτυχία σε οτιδήποτε κάνει!!!