Γιορτές

Η χριστουγεννιάτικη γιορτή του σχολείου μας

Την  τελευταία μέρα, πριν από τις διακοπές των Χριστουγέννων, πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας η χριστουγεννιάτικη γιορτή. Μαζί με τους μαθητές/τριες ήρθαν γονείς και συγγενικά τους πρόσωπα.

Για τρεις εβδομάδες τα παιδιά εργάζονταν με την καθοδήγηση των δασκάλων τους, μαθαίνοντας κείμενα και τραγούδια. Το θέμα και η σύνθεση της χριστουγεννιάτικης γιορτής ήταν αποτέλεσμα της συνεργασίας δασκάλων και παιδιών.

Έτσι παρουσιάστηκε στο κοινό, μια ιστορία σχετική με τον εορτασμό των Χριστουγέννων, με τίτλο «Τα αλλιώτικα δώρα του Αϊ Βασίλη».

Στη γιορτή συμμετείχαν όλα τα παιδιά του σχολείου μας. Η ιστορία εξελίχθηκε στο σπίτι του Αϊ Βασίλη, το διάστημα πριν από την πρωτοχρονιά. Πρωταγωνιστές οι τάρανδοι, τα ξωτικά, τα γράμματα, τα νανάκια και ο Αϊ Βασίλης.

Τα παιδιά – φάκελοι, έρχονταν στη σκηνή με τα γράμματα, που περιείχαν την επιθυμία του κάθε παιδιού από διάφορα μέρη της γης και τα διάβαζαν . Τα νανάκια πανικοβλήθηκαν ακούγοντας τις παραγγελίες των παιδιών. Δε ζητούσαν πια παιχνίδια… Άραγε δώρα είναι μόνο τα παιχνίδια ,τα ρούχα ή τα γλυκά; Ή είναι δώρο και η φροντίδα, η αγάπη, η ειρήνη, το νερό, η ασφάλεια ενός σπιτιού; Ο Αϊ Βασίλης όμως δεν ξαφνιάστηκε μιας και γνωρίζει καλά τι βασανίζει τα μικρά μυαλουδάκια. Συμβούλεψε πως καλά θα κάνουν οι μεγάλοι να αφουγκραστούν τα «θέλω» των παιδιών τους. Να σκύψουν πάνω τους και να δουν τον κόσμο μέσα από τα δικά τους μάτια, που βλέπουν πάντα την αλήθεια. Το θεατρικό μας έκλεισε με το τραγούδι του Σαββόπουλου «Πώς να κρυφτείς απ΄ τα παιδιά»

Στη συνέχεια τα παιδιά τραγούδησαν χριστουγεννιάτικα τραγούδια στα ελληνικά και στα αγγλικά. Η γιορτή ενθουσίασε τους καλεσμένους μας και όσοι συμμετείχαν σε αυτήν, ανταμείφθηκαν με ένα δυνατό χειροκρότημα.

Έπειτα συνεχίσαμε στο χώρο του σχολείου με τραγούδι, χορό και φαγητό από τον πλούσιο μπουφέ που ετοίμασε ο σύλλογος γονέων. Τέλος, μοιράστηκαν δωράκια τόσο από τον σύλλογο γονέων, όσο και από τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας.